VAHVAD AMPSIKU AMPSUD !
Koostisained:
- 200-300 g pärmitaigent
- Toorjuustu
- Singiviile
- Riivjuustu
- Ketšupit
- Muna
Valmistamisõpetus:
- Rulli pärmitaigen lahti
- Määri taignale toorjuustu. Sinna peale laota singiviilud ning puista üle riivjuustuga. Kõige lõpuks lisa maitse järgi ketšupit.
- Rulli taigen koos täidisega kokku ning lõika rullist 1 cm paksused viilud.
- Lao viilud parajate vahedega (tainas paisub küpsedes!) küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning määri üle lahtiklopitud munaga.
- Aseta 10 minutiks 180 *C ahju.
Märkmed:
- Nipp: Otseloomulikult võib valminud saiakeerukesi niisama ampsata – ahjusoojalt on nad veel kõige maitsvamad (kas või hommikusöögiks)! Kui aga soovid saiu väheke põnevamalt serveerida, soovitame nad pulga otsa torgata. Soovi korral võid vardasse lisada veel teisigi suupäraseid ampse – juustu- või singikuubikuid, kirsstomateid, oliive jm.
Vaata ka teisi retsepte siit.